Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (8)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Petrova Zh$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
1.

Petrova Zh. 
Intensifying drying process with creation of functional plant compositions [Електронний ресурс] / Zh. Petrova, Yu. Snezhkіn, K. Getmanyuk, N. Dmytrenko, M. Vorontsov // Ukrainian food journal. - 2014. - Vol. 3, Issue 2. - С. 167-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2014_3_2_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 469.211 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Petrova Zh. 
Drying of Antioxidant Composite Materials based on Table Beet [Електронний ресурс] / Zh. Petrova, Yu. Snezhkіn, V. Pazyuk, K. Samoilenko // Energy engineering and control systems. - 2015. - Vol. 1, Num. 1. - С. 25-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eecs_2015_1_1_7
Зниження затрат енергоносіїв у харчовій промисловості є актуальним завданням сьогодення у зв'язку з підвищенням цін на них. Процес сушіння рослинної сировини належить до складних енергоємних процесів. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми є розробка таких способів сушіння, які б надали змогу знизити енергозатрати на процес. Під час сушіння рослинної сировини ще одним важливим фактором є якісні показники готового продукту, які залежать головно від технології сушіння. Тому в Інституті технічної теплофізики розроблено енергоефективні режими сушіння рослинної сировини, що надали можливість зменшити енерговитрати на процес сушіння та максимально зберегти біологічно активні речовини вихідної сировини. Досліджено розроблення енергоефективних режимів сушіння антиоксидантної сировини на основі буряку, які забезпечують збереження бетаніну на 95 % і зменшення витрат енергії на 49 %. Сьогодні в Україні недостатньо виробництва з переробки рослинної сировини в порошки, що надає змогу зберегти якість вихідної сировини.
Попередній перегляд:   Завантажити - 139.707 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Pazyuk V. 
Determination of rational modes of pumpkin seeds drying [Електронний ресурс] / V. Pazyuk, Zh. Petrova, O. Chepeliuk // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 1. - С. 135-150. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_1_12
Насіння гарбуза є легкодоступним джерелом білка та інших корисних речовин. Мета дослідження - визначення раціонального режиму його висушування, за якого забезпечується висока схожість матеріалу. Досліджено фізико-механічні властивості насіння гарбуза української селекції з вологістю 0, 6, 16, 46 %. Визначення кінетики процесу сушіння проведено на конвективному сушильному стенді за таких режимів: температура сушильного агента в сушильній камері t = 40 - 80 <^>oC, швидкість руху V = 1,5 м/с, вологовміст повітря d = 10 г/кг с. п. Біохімічні показники висушеного насіння визначено за кількістю насіння, здатного утворювати нормально розвинені проростки за оптимальних умов на 5, 7 і 10 день пророщування. Проведені дослідження властивостей насіння гарбуза сорту "Стофунтовий" показали, що за зміни вологості матеріалу від 0 до 46 % відбувається збільшення геометричних розмірів насіння: довжина збільшується на 38 %, ширина на 10 % і товщина на 8 %, а також змінюються й інші показники. Дослідження процесу сушіння насіння гарбуза показали, що за збільшення температури сушильного агента інтенсивність сушіння збільшується. Так, тривалість сушіння зменшується у 8 разів у разі підвищення температури сушильного агента від 40 до 80 <^>oC. Криві швидкості сушіння в період падаючої швидкості сушіння з попереднім прогріванням показують, що найбільша швидкість сушіння в максимальній критичній точці за температури сушильного агента 80 <^>oC складає 2,32 %/хв,найменша за температури 40 <^>oC - 0,33 %/хв. Прогрівання насіння гарбуза відбувається від 3 до 5 хв залежно від режиму, потім температура матеріалу змінюється несуттєво і відрізняється від температури сушильного агента на 0,1 - 0,5 <^>oC. Узагальнена крива кінетики сушіння насіння гарбуза надає можливість описати загальний процес за різних режимів сушіння. Зроблено висновок, що температура сушильного агента суттєво впливає на схожість насіння гарбуза. Найбільш раціональним режимом сушіння є температура 40 <^>oC і швидкість руху повітря 1,5 м/с.
Попередній перегляд:   Завантажити - 384.034 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Petrova Zh. 
Energy effective drying modes of soy-vegetable compositions [Електронний ресурс] / Zh. Petrova, K. Slobodianiuk // Ukrainian journal of food science. - 2017. - Vol. 5, Iss. 1. - С. 122-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2017_5_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 813.78 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Sniezhkin Yu. 
Technology of complex processing of peat [Електронний ресурс] / Yu. Sniezhkin, Zh. Petrova, Yu. Novikova, A. Petrov // Енергетика і автоматика. - 2020. - № 5. - С. 32-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2020_5_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 231.644 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Petrova Zh. O. 
Universal modes of technological processing of colloid capillary-porous materials by convective drying method [Електронний ресурс] / Zh. O. Petrova, K. S. Slobodianiuk, К. M. Samoilenko, V. М. Vishnevsky // Енергетика і автоматика. - 2020. - № 6. - С. 15-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2020_6_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 824.425 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Sniezhkin Yu. F. 
Energy-Consumption and Environmental Aspects of Drying Processes [Електронний ресурс] / Yu. F. Sniezhkin, Zh. O. Petrova // Science and innovation. - 2023. - Vol. 19, № 2. - С. 44-55.
    Зміст випуску

Повний текст публікації буде доступним після 01.05.2024 р., через 2 днів

 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського